Oplossingen

Advies en attestering

Het belang van een goede compartimentering Bij een brand in een gebouw is het van essentieel belang dat u vermijdt dat het vuur zich kan verspreiden van een compartiment (bvb. appartement) naar een ander compartiment (hoger gelegen of ander appartement of trappenhal). Voor een ziekenhuis of opvangtehuis voor bejaarden is een compartiment een kamer en…

Het belang van een

goede compartimentering

Bij een brand in een gebouw is het van essentieel belang dat u vermijdt dat het vuur zich kan verspreiden van een compartiment (bvb. appartement) naar een ander compartiment (hoger gelegen of ander appartement of trappenhal). Voor een ziekenhuis of opvangtehuis voor bejaarden is een compartiment een kamer en moet de brand- en rookverspreiding beperkt blijven tot de kamer waar de brand is uitgebroken. De compartimentering dient dan ook passend te worden uitgevoerd en conform te blijven. Sedert jaren heeft de wetgever het compartimenteringsconcept voorzien als een basisprincipe van de regelgeving op het vlak van de brandbeveiliging van nieuwe gebouwen.

Hilti documentation manager

Dank zij de Hilti documentation manager beschikt U over een volledig digitaal en overzichtelijk rapport dat uw project compleet beschrijft tot in de kleinste details ; zo’n rapport komt tot stand in 3 stappen:

  • Creatie van het project: 2D-plan, indeling per verdieping /ruimte/compartiment
  • Registratie van de doorvoeringen: foto’s voor en na, QR code, locatie op 2 D –plan.
  • Digitale aflevering van de documentatie: attesten, fotoreportage, proefrapporten van de toegepaste producten en uitvoeringen.

REI International is momenteel één van de enige firma’s in Vlaanderen welke gecertificeerd is door AGORA (Fire Forum ).

Dit betekend dat onze uitvoeringen ( brandwerende afdichtingen, brandwerend omkastingen en brandwerend schilderen ) gecontroleerd kunnen worden door een erkend organisme .​​​​​​​